• checkSpecialist in vrachtwagen interieurs
  • checkGepersonaliseerde producten
format_list_bulleted Menu
Alle categorieën keyboard_arrow_down
Home /

Onderhoud Labro Serie Bekleding

Hier volgt wat informatie over het schoonmaken en onderhoud van onze labro serie.

Onze lederlook is een kunststof die gehecht is op een textielbasis en voorzien van een polyUretaan (PU) beschermlaag. Lederlook is een sterk en soepel materiaal en bovendien nauwelijks te onderscheiden van echt leer. Daarentegen bevat dit materiaal geen dierlijke stoffen en is daarom minder belastend voor het milieu.
Daarnaast is lederlook ook erg onderhoudsvriendelijk. Zo is het materiaal kleur- en slijtvast en heel eenvoudig te reinigen. Om zo lang mogelijk te genieten van je lederlook interier zijn hier onze tips:


Onderhoud van lederlook
Je kunt het best de stoelhoezen/ tunnelhoes/ vloermatten wekelijks schoonmaken met een vochtig microvezel doekje. Gebruik vooral geen oplosmiddelen of schuurmiddelen bij eventuele vlekken, want dat kan de toplaag beschadigen. Gebruik in dat geval milde pH-neutrale zeep met een zachte doek en daarna naspoelen met lauw water. Dep vet en vloeistof vlekken onmiddellijk  af met een absorberende papier of stof. Behandel je lederlook nooit met ledervet, -olie of -wax. Verder is het verstandig om de lederlook niet in direct zonlicht te plaatsen. Gebruik daarom met warm weer wanneer u stilstaat gordijnen om zonlicht tegen te houden. Door direct zonlicht kan eerder verkleuring optreden en leren bekleding sneller uitdrogen.
Vermijd scherpe voorwerpen die krassen en scheuren kunnen veroorzaken, denk hierbij aan pennen, naalden, honden- en kattenpoten.
Voorkom ook drukwerk als tijdschriften en kranten op uw leren bekleding deze kunnen inkt afgeven en slecht of niet te reinigen vlekken achterlaten op uw bekleding!

Pas ook op met Jeanskleding. Zeker bij nieuwe jeanskleding is er een groot risico op vlekvorming (waas) op lederlook. Met name op lichtgekleurde bekleding (Beige/creme, donkerbeige, cappucino) is dit een risico.
Onderhoudsproducten
Naast het dagelijkse/wekelijkse onderhoud is regelmatig intensief onderhoud noodzakelijk. Er zijn diverse lederlook onderhoudsproducten op de markt, deze bieden vaak diverse onderhoudsprogramma’s en producten aan om zo lang en optimaal mogelijk te genieten van uw lederlookbekleding.

Zoals een leatherlook clean and care set: Dit is vaak een complete reinigings- en verzorgingsset voor kunstleder.
Leather repair pencil: Is een stift die vlekken camoufleert.
Inkt remover: Speciale reiniger voor het verwijderen van (balpen)inkt.
En zo zijn er nog veel meer producten te verkrijgen op de markt.


Onderhoud voor Alcantara PLUS en Alcantara PRIT
Voor onze gordijnen, kussens, dobbelstenen en meer gebruiken we Alcantara stof.
Vlekken dienen onmiddellijk verwijderd te worden. Ontstaat er een vlek door een ongelukje dan direct handelen. Gebruik een vochtige theedoek. Of gebruik speciale producten ontwikkeld voor alcantara stof (vaak ook voor meubels gebruikt).
Mocht u tussentijds haren of pluizen willen verwijderen gebruik dan een kleding borstel.

Ons advies is: gebruik nooit ZEPEN, AFWASMIDDEL, WASMIDDELEN. Deze producten zullen in eerste instantie helpen de vlek op te lossen. Maar meestal ontstaan naar enige tijd kringen in de stof

We raden aan liever de gordijnen niet in de wasmachine te wassen maar naar een stomerij te brengen. 
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.